Tiedotus

Tiedotus on yksi Finnilcon tärkeimmistä tehtävistä

Finnilco jakaa luotettavaa ja asiantuntevaa tietoa avanne- ja vastaavista leikkauksista ja anaali-inkontinenssista. Oikean tiedon avulla voidaan vähentää ennakkoluuloja.
Finnilcon ulkoisen tiedotuksen kohteena ovat erityisesti terveydenhuollon ammattilaiset ja opiskelijat, päättäjät sekä muut viranomaiset ja yhteistyökumppanit, jotka suoraan tai välillisesti vaikuttavat avanne- ja vastaavasti leikattujen ja anaali-inkontinenssipotilaiden elämään.

Finnilco-lehti

lehti rajattu
Finnilco-lehden valikoituja artikkeleja julkaistaan Finnilcon kotisivuilla.

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Finnilco-lehti tarjoaa kohderyhmäänsä kiinnostavia vertaistuki- ja asiantuntija-artikkeleita sekä tietoa keskusjärjestön ja sen jäsenyhdistysten ajankohtaisista asioista. Lehti postitetaan jäsenille, leikkaaville sairaaloille, avannepoliklinikoille, terveyskeskusten hoitotarvikejakelupisteisiin, terveydenhuollon oppilaitoksiin sekä muille yhteistyökumppaneille. Vuonna 2019 ilmestyy Finnilco-lehden 44. vuosikerta. Päätoimittajana toimii Sini Nykänen (050 569 9035, sini.nykanen(at)finnilco.fi)

Oppaat

Finnilcon Avanneoppaan kohderyhminä ovat leikkaukseen valmistautuvat ja vastaleikatut henkilöt. Oppaassa on tietoa myös J-säiliöstä, suolirakosta ja anaali-inkontinenssista. Suomen- tai ruotsinkielinen opas toimitetaan kaikille Finnilcon uusille jäsenille. Sitä lähetetään pyynnöstä maksutta terveydenhuollon pisteisiin. Opas on kokonaisuudessaan luettavissa myös Finnilcon kotisivuilta.

Lataa suomenkielinen versio: Avanneopas_verkkoversio
Lataa ruotsinkielinen versio: Stomiguide

Finnilco sosiaalisessa mediassa

Facebook-sivullaan Finnilco julkaisee ja jakaa  uutisia ja linkkejä, jotka koskettavat avanne- ja vastaavasti leikattuja ja anaali-fbinkontinenssipotilaita. Lisäksi sivulle päivitetään tulevia tapahtumia ja muita järjestön ajankohtaisia asioita. Finnilcon-sivusta tykkäämällä saat Finnilcon julkaisemat päivitykset osaksi omaa uutisvirtaasi.

Finnilcolla on Facebookissa lisäksi kaksi suljettua vertaistukiryhmää. Suljettu ryhmä tarkoittaa sitä, että ryhmässä käydyt keskustelut ovat näkyvissä vain ryhmään liittyneille henkilöille.

Ryhmän sivulle pääsee klikkaamalla yllä olevia ryhmien nimiä tai kirjoittamalla Facebookin hakukenttään ryhmän nimen. Ryhmiin liitytään klikkaamalla ”Liity ryhmään”-painiketta ja vastaamalla esitettyihin kysymyksiin. Luethan ryhmän säännöt ja muistathan toimia niiden sekä yleisen nettietiketin mukaisesti.

Instagramista Finnilcon löytää nimellä @finnilcory. Tilillä julkaistaan kuvia Finnilcon toimiston arjesta, kerrotaan tietoa tulevista tapahtumista ja levitetään avannetietoutta inspiroivien kuvien avulla. Ajoittain uusintajulkaistaan (repostataan) jonkun avanne- tai vastavaasti leikatun kuva, joka kannustaa, rohkaisee tai jakaa iloa toisille samassa elämäntilanteessa oleville. Tervetuloa seuraamaan!

Finnilcon uutiskirje

Finnilco julkaisee sähköisen uutiskirjeen noin neljä kertaa vuodessa. Uutiskirje toimitetaan sähköpostilla Finnilcon kirjekuorijäsenyhdistyksiin kuuluville jäsenille ja muille uutiskirjeen tilaajille.

Avannesanasto

Oletko lähdössä matkalle? Finnilcon toimistolta voit pyytää mukaan avannesanaston, jossa on satakunta avanteisiin liittyvää termiä englannin, saksan, espanjan, venäjän, italian, ranskan ja ruotsin kielellä.