Tuetut lomat

Voimaa Vertaisuudesta -lomat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Finnilcolle on varattu kaksi aikuisille avanne- ja vastaavasti leikatuille ja anaali-inkontinenssipotilaille suunnattua lomaviikkoa. Lomalle osallistuvan tulee selviytyä lomalla itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa.

Voimaa vertaisuudesta -lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

Tuetut lomat järjestetään Veikkauksen tuella ja yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa.

Lomaviikot vuonna 2020

Voimaa vertaisuudesta -loma omatoimisille aikuisille
Ajankohta: 23.2.2020-28.2.2020
Paikka: Rokua Health & Spa
Hakuaika: 23.11.2019 mennessä. Lomalle valitaan 20 henkilöä.

Meidän perheen loma
Ajankohta: 22.6.2020-27.6.2020
Paikka: Liikuntakeskus Pajunlahti
Hakuaika: 22.3.2020 mennessä. Lomalle valitaan 10 perhettä.
Loma on peruttu koronatilanteen vuoksi.

Lomaviikot vuonna 2021

Voimaa vertaisuudesta -loma omatoimisille aikuisille
Ajankohta: 28.2.2021 – 5.3.2021
Paikka: Rokua Health & Spa, Rokua
Hakuaika: ma 21.12.2020 mennessä.

Voimaa vertaisuudesta -loma lapsiperheille
Ajankohta: 28.6.2021 – 3.7.2021
Paikka: Kuntoutumiskeskus Apila Oy, Kangasala
Hakuaika: su 28.3.2021 mennessä.

 

Mitä tuettu loma sisältää ja maksaa?

Tuettu loma sisältää täysihoidon (aamiainen, lounas ja päivällinen), majoituksen jaetuissa 2 hengen huoneissa/perhelomalla perhekoon mukaisissa huoneissa, ryhmälle suunnatun lomaohjelman sekä allasosaston ja kuntosalin käytön. Lisäksi perhelomalla tarjotaan lastenhoitoa 1-3-vuotiaille lapsille. Matkakustannuksista lomakohteeseen vastaa lomalainen itse. Tuen saaja maksaa lomasta henkilökohtaisen omavastuuosuuden, josta lähetetään lasku loman kutsukirjeen yhteydessä. Omavastuuosuus on 20€/henkilö/vuorokausi, alle 17-vuotiaat lapset veloituksetta.

Kuka pääsee tuetulle lomalle?

Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Hakija itse perustelee lomatuen tarpeen vapaamuotoisesti hakemuksessa. Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. ensikertalaisuus, tulotiedot, velat ja esim. sairauskulut, terveyteen liittyvät perusteet, hakijan elämäntilanne ja aiemmin myönnetty lomatuki. Hakemukset käsitellään MTLH:ssa ja lomaryhmät muodostetaan pian hakuajan päätyttyä. Lomatuki myönnetään em. perusteiden pohjalta eniten tarvitseville. Lomatuen myöntämisestä ilmoitetaan ainoastaan lomatuen saajille. Kutsu lomalle lähetetään valituille noin kahta kuukautta ennen loman alkua MTLH:sta joko postitse tai hakijan antamaan ja vahvistamaan sähköpostiosoitteeseen. Kielteisestä lomatukipäätöksestä ei ilmoiteta.

Miten haen tuetulle lomalle? 

Hakulomakkeen saat tilattua Maaseudun Terveys- ja Lomahuollosta tai Finnilcon toimistolta. Voit myös tulostaa lomakkeen itse. Hakulomake lähetetään osoitteeseen: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 Helsinki. Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon sivujen kautta on mahdollisuus hakea lomaa sähköisesti

Lisätietoa lomista ja niille hakemisesta saa MTHL:n toimistolta arkisin klo 9-13, puh. 010 2193 460.