Vatsan alueen sairauksien tietopankki Vatsatalo on avattu

Vatsatalo on Terveyskylän uusi sivusto, joka keskittyy vatsan alueen sairauksiin ja vatsavaivoihin. Sivustolle on koottu asiantuntijatietoa vatsaoireista, vatsan ja lantionpohjan sairauksista, niihin liittyvistä tutkimuksista ja eri avanteista. Faktatiedon lisäksi sivulta löytyy myös potilaiden omia tarinoita, joiden joukossa on kertomuksia avanne- ja J-pussileikatuilta. Vatsatalon tarkoituksena on tarjota luotettavaa tietoa vatsan alueen sairauksien hoidosta ja seurannasta sekä antaa vinkkejä arkeen ja erilaisista elämäntilanteissa selviämiseen.

Vatsatalo löytyy osoitteesta www.terveyskyla.fi/vatsatalo

Mikä Terveyskylä? 

Terveyskylä.fi on erikoissairaanhoidon verkkopalvelu, joka on kehitetty yhteistyössä asiantuntijoiden ja potilaiden kanssa. Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea sairastumisen eri vaiheisiin virtuaalitaloilla, jotka tarjoavat potilaille ja heidän läheisilleen kattavaa ja luotettavaa informaatiota. Tällä hetkellä erilaisia taloja on 16 kappaletta ja vuoden 2018 loppuun mennessä taloja on tarkoituksena olla avoinna noin 30. Omat talonsa löytyvät jo esimerkiksi mielenterveydelle, painonhallinnalle ja kuntoutumiselle.

Terveyskylä on osa Virtuaalisairaala 2.0-hanketta, joka on HUS:n ja Suomen kaikkien yliopistollisten sairaaloiden yhteinen projektikokonaisuus.