Vaasailco

Vaasailco ry on vuonna 1977 perustettu Vaasa2-150x150potilas- ja tukiyhdistys, jonka tehtävänä on valvoa avanne- ja vastaavasti leikattujen etuja Vaasan ja Pohjanmaan alueella sekä Keskipohjanmaalla, sekä järjestää vertaistukitoimintaa ja tukihenkilökäyntejä. Yhdistys on kaksikielinen.

Vaasailco tarjoaa tukea ja ohjausta leikkaukseen valmistautuville, leikatuille sekä heidän omaisilleen ja läheisilleen. Avanneleikatulla on mahdollisuus tavata tukihenkilö, joka vierailee sairaalassa ennen leikkausta tai sen jälkeen. Vaasailcolla on viisi koulutettua tukihenkilöä, jotka tukevat ja auttavat sopeutumaan leikkauksen jälkeisiin tunteisiin ja elämään avanteen kanssa. Tukihenkilöä voi pyytää Vaasan keskussairaalan tai Keski-Pohjanmaan keskussairaalan avannehoitajalta tai soittamalla yhdistyksen numeroon, mistä ohjataan sopivan tukihenkilön puheille.

Vaasailcon toiminnasta vastaa vuosikokouksen valitsema hallitus, mutta myös jäsenet ovat tervetulleita toteuttamaan toimintaa!


Vaasailco rf är en 1977 grundad patient- och stödförening, vars uppgift är att vaka över stomi- och på motsvarande sätt opererades intressen i Vasa, Österbotten samt mellersta Österbotten. Även kamratstöd och stödpersonsbesök ordnas. Föreningen är tvåspråkig.

Vaasailco fungerar som en länk för dem som skall opereras samt för de opererade och deras anhöriga och bekanta. Den stomiopererade har möjlighet att träffa en stödperson, både före operationen och efter. Vaasailco har fem skolade stödpersoner, som kan stöda och hjälpa i anpassningen till ett liv med stomi. Vill man träffa en stödperson kan man kontakta stomiskötarna på Vasa eller Mellersta-Österbottens centralsjukhus eller genom att ringa föreningens telefonnummer, varifrån man får kontakten till en passande stödperson.

För Vaasailco`s verksamhet ansvarar styrelsen som väljs på årsmötet, men även medlemmarna är välkomna att förverkliga verksamheten!


Tapahtumia/Evenemang

Hyvää alkanutta vuotta! Haasteellisen vuoden 2020 jälkeen pyrimme tänä vuonna järjestämään tilaisuuksia ja vertaistapaamisia ottaen huomioon koronan aiheuttamat kokoontumisrajoitukset ja ohjeet. Toivotaan, että uskallatte silti lähteä liikkeelle, eikä tapahtumia jouduta perumaan.

Huomaathan myös, että kaikissa tilaisuuksissa on mahdollista liittyä jäseneksi. Avanne- tai vastaavasti leikattuna tai ennen leikkausta voit tulla tutustumaan toimintaan, vaikka et olisi vielä jäsen.

Muistathan ilmoittaa aina yhteystietojen muutoksista (osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite) puheenjohtajalle, että voimme kirjata muuttuneet tiedot jäsenrekisteriin. Siten saat aina ajankohtaiset tiedotteet kotiisi joko sähköpostitse tai kirjeellä. Jos et ole varma, mitkä tiedot jäsenrekisterissä ovat, voit kysyä sitä puheenjohtajalta tai toimistosta järjestösihteeriltä. Toivottavasti nähdään kevään tapahtumissa! Vertaistuki on vertaansa vailla!

Ti 16.3. klo 18-21, Vaasailcon vuosikokous Scandic Vaasassa (Rosteninkatu 6). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Vuosikokoukseen osallistuville jäsenille tarjotaan illallinen voileipä/salaattibuffetista, muut osallistujat maksavat ruuan itse. Paikalla on avannetuote-esittelijöitä muun muassa B Braunilta, Medfanetilta, Coloplastilta ja Convatecilta. Lisäksi keskustellaan ajankohtaisista teemoista ja esitellään tulevaa toimintaa. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 1.3. yllä olevaan numeroon tai sähköpostiosoitteeseen.


Vertaistukihenkilökoulutus

Vaasailco järjestää virallisen vertaistukihenkilökoulutuksen yhdessä Etelä-Pohjanmaan Ilcon kanssa Finnilcon alaisuudessa. Koulutus tullaan toteuttamaan loppuvuodesta 2021.

Koulutukseen otetaan tällä kertaa viisi osallistujaa Pohjanmaan alueelta ja viisi Etelä-Pohjanmaalta. Koulutukseen valittavat haastatellaan soveltuvuuden ja motivaation varmistamiseksi. Pyydän koulutuksesta ja vertaistukihenkilötoiminnasta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä puheenjohtajaan (puh. 050 350 6716).


Tapaamisissa noudatamme käsihygieniaa ja vältämme turhia lähikontakteja. Ethän tule tapaamisiin, jos sinulla on hengitystieoireita. Näin pystymme jatkamaan toimintaa, ja vältämme kuitenkin omalta osaltamme koronan leviämistä!

Då vi träffas skall vi tänka på handhygienen och hålla avståndet. Har du förkylningssymtom skall du avstå från att komma på våra träffar. På så vis kan vi fortsätta att träffas och ansvara över att inte sprida corona-smittan!


Yhteystiedot/Kontakt information

Puhelin/telefon: 050 350 6716

Puheenjohtaja, jäsenrekisterinhoitaja, tukihenkilötoiminta/
Ordförande, ansvarig för medlemsregister, stödpersonersverksamhet

Aila Ala-Aho
sähköposti/e-post: aila.alaaho(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja/viceordförande

Jarmo Laakso
puh. 050 535 4547

Sihteeri/sekreterade

Marita Tyynelä
puh: 040 732 8039
sähköposti: mt1886841@gmail.com