Tuetut lomat

Voimaa Vertaisuudesta -lomat aikuisille ja lapsiperheille on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Finnilcolle on varattu kaksi erillistä lomaviikkoa, joista toinen on suunnattu aikuisille hakijoille ja toinen lapsiperheille. Lomalle osallistuvan tulee selviytyä lomalla itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa.

Voimaa vertaisuudesta -lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Lapsiperheiden järjestölomilla ohjelma sisältää perheenjäsenten yhteistä tekemistä, eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa, vanhemmille suunnattuja ryhmäkeskusteluja sekä mahdollisuuden 2x lapsiparkkiin perheen alle 3v. lapsille.

Tuetut lomat järjestetään RAY:n tuella ja yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa.

Lomaviikot vuonna 2017

11.-16.6.2017 Voimaa Vertaisuudesta -loma aikuisille
Paikka: Kylpylähotelli Sani, Kalajoki
Hakuaika: 11.3.2017 mennessä – huomaathan varhaisen hakuajan! 

6.-11.8.2016 Voimaa Vertaisuudesta -loma lapsiperheille
Lapsiperheille suunnatulla lomalla joko lapsi tai perheen aikuinen voi olla avanne- tai vastaavasti leikattu tai anaali-inkontinenssipotilas. 
Paikka: Valtakunnallinen valmennus- ja liikuntakeskus Oy/ Liikuntakeskus Pajulahti, Nastola
Hakuaika: 15.5.2017 mennessä – huomaathan varhaisen hakuajan!

Mitä tuettu loma sisältää ja maksaa?

Tuettu loma sisältää täysihoidon (aamiainen, lounas ja päivällinen, perhelomilla lapsille iltapala), majoituksen jaetuissa 2 hengen huoneissa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa sekä ryhmälle suunnatun lomaohjelman. Matkakustannuksista lomakohteeseen vastaa lomalainen itse. Tuen saaja maksaa lomasta henkilökohtaisen omavastuuosuuden, josta lähetetään lasku loman kutsukirjeen yhteydessä. Omavastuuosuus on 20€/henkilö/vuorokausi ja alle 17-vuotiaat lapset lomailevat ilman omavastuuta.

Kuka pääsee tuetulle lomalle?

Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Hakija itse perustelee lomatuen tarpeen vapaamuotoisesti hakemuksessa. Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. ensikertalaisuus, tulotiedot, velat ja esim. sairauskulut, terveyteen liittyvät perusteet, hakijan elämäntilanne ja aiemmin myönnetty lomatuki. Hakemukset käsitellään MTLH:ssa ja lomaryhmät muodostetaan pian hakuajan päätyttyä. Lomatuki myönnetään em. perusteiden pohjalta eniten tarvitseville. Lomatuen myöntämisestä ilmoitetaan ainoastaan lomatuen saajille. Kutsu lomalle lähetetään valituille noin kahta kuukautta ennen loman alkua MTLH:sta joko postitse tai hakijan antamaan ja vahvistamaan sähköpostiosoitteeseen. Kielteisestä lomatukipäätöksestä ei ilmoiteta.

Miten haen tuetulle lomalle? 

Hakulomakkeen saat tilattua Maaseudun Terveys- ja Lomahuollosta tai Finnilcon toimistolta. Voit myös tulostaa lomakkeen itse. Hakulomake lähetetään osoitteeseen: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, Mannerheimintie 31 B 20, 00250 Helsinki.
Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon sivujen kautta on mahdollisuus hakea lomaa sähköisesti