Finnilco-lehti

lehti-rajattu
Finnilco-lehti on Finnilco ry:n jäsenlehti, jossa kerrotaan monipuolisesti avanne- ja vastaavasti leikattuja ja anaali-inkontinenssipotilaita koskettavista aiheista. Finnilco-lehti sisältää kiinnostavia vertaistarinoita, terveyteen liittyviä asiantuntija-artikkeleita sekä tietoa keskusjärjestön ja sen jäsenyhdistysten ajankohtaisista asioista.

Finnilco-lehti ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1976.  Tutustu lisää lehden historiaan lukemalla juttu Finnilco-lehden alkuvuosista.

Finnilco-lehden toimitustyötä johtaa nykyisin päätoimittaja Merja Kokkonen, joka toimii Finnilcon lehtityöryhmän vetäjänä. Lehtityöryhmä ottaa mielellään vastaan palautetta lehden sisällöstä.  Jos mielessäsi on aihe, jota lehden tulisi käsitellä, tai olet kiinnostunut itse kirjoittamaan juttuja lehteen, ota yhteyttä Merja Kokkoseen (merja.kokkonen(at)finnilco.fi,  puh. 050 300 4388).


Finnilco-lehti sisältää vertais- ja asiantuntija-artikkeleita

Alla olevat artikkelit ovat näytteitä laadukkaasta Finnilco-lehdestä.

Miten virtsa-avanteeseen tottuu
Finnilco-lehdessä 1/2017 julkaistu kokemuspohjainen artikkeli.

Hoitotarvikejakelua kehittämässä asiakkaan parhaaksi
Finnilco-lehden haastattelussa Eija Karttunen Vantaan hoitotarvikejakelusta. Juttu julkaistiin numerossa 4/2016. 

Hyvä tietää verotuksesta ja etuuksista
Finnilco-lehdessä 1/2016 kerrottiin perustietoa sosiaaliturvaetuuksiin ja verotukseen vuodenvaihteessa tulleista muutoksista. 

Ruusu äidin vatsalla
Nimimerkillä ”Vihdoinkin onnellinen äiti” on vatsallaan ruusu ja sylissään maailman ihanin tytär. Juttu julkaistiin Finnilco-lehdessä 1/2016. 

Hoitotarvikejakelun tulee perustua yksilöllisiin tarpeisiin
Maailman avannepäivää juhlittiin Helsingin Malmitalossa 3.10.2015. Tilaisuudessa saimme kuulla kattavan esityksen potilaan oikeuksista hoitotarvikejakelussa. Esitelmän tuli tilaisuuteen pitämään esittelijäneuvos Kaija Tanttinen-Laakkonen Eduskunnan oikeusasiamiehen kansliasta. Finnilco-lehdessä 4/2015 julkaistiin esitelmän lyhennelmä. Tästä voit lukea esitelmän kokonaisuudessaan. Tekstiin on lukemisen sujuvoittamiseksi lisätty väliotsikoita.

Tähystetäänkö avannettakin

Artikkelissa avanneleikattu Jenna kertoo, millainen kokemus oli avanteen tähystäminen. Juttu on julkaistu Finnilco-lehdessä 4/2015.

J-pussista kieltäytyny pohojalaane
Avanneleikkaus toi ”pohojalaaselle” helpotuksen monen vuoden sairastamiseen. Juttu on julkaistu Finnilco-lehdessä 3/2015.

Sairaalasosiaalityö – mitä se on?
Leena Seppälä avaa sosiaalityöntekijän roolia ja avanneleikatun sosiaaliturvaan liittyviä asioita artikkelissa, joka on julkaistu Finnilco-lehdessä 2/2015.

Voiton tarina – Vauvavuoteni avanteen kanssa
Kertomus pienen Voitto-pojan elämästä avanneleikattuna. Juttu on julkaistu lyhennettynä Finnilco-lehdessä 2/2015.

Avanneleikatun ravitsemuksesta
Ravitsemusterapeutti Jaana Torpström tiivistää avanne- ja IPAA-leikatun ravitsemuksen tärkeimmät seikat artikkelissa, joka on julkaistu Finnilco-lehdessä 1/2015.

Lumo-vaatemallisto paksusuoliavanneleikatuille
Väreillä, kuoseilla ja leikkauksilla on mahdollista suunnitella vaatteita, jotka ovat tyköistuvia, mutta peittävät avannesidoksen. Tiina Määttä kertoo suunnittelemastaan mallistosta. Juttu on julkaistu Finnilco-lehdessä 2/2014.


Finnilco-lehti on tehokas ilmoituskanava

Finnilco-lehti julkaisee ilmoituksia avanne- ja vastaavasti leikattuja ja anaali-inkontinenssipotilaita koskettavista tuotteista.
Ilmoitusasioissa voit olla yhteydessä päätoimittaja Merja Kokkoseen (merja.kokkonen(at)finnilco.fi, puh. 050 300 4388) tai toimituksen sihteeriin Sini Nykäseen (sini.nykanen(at)finnilco.fi, puh. 050 569 9035).

Mediakortti 2017

Vuonna 2017 Finnilco-lehti ilmestyy seuraavasti:

Nro 1/2017
ilmestyy 13. helmikuuta (aineiston toimitus viimeistään 9.1.)

Nro 2/2017
ilmestyy 10. huhtikuuta (aineiston toimitus viimeistään 6.3.)

Nro 3/2017
ilmestyy 25. syyskuuta (aineiston toimitus viimeistään 21.8.)

Nro 4/2017
ilmestyy 4. joulukuuta (aineiston toimitus viimeistään 30.10.)